Grönare på andra sidan.

Idag har jag tänkt till ordentligt.
Sägningen "det är grönare på andra sidan häcken"
Det är ju oftast så att det inte är grönare på andra sidan. Oavsett vilket jobb man hamnar på eller vilken situation så kommet det alltid finnas saker och människor som man stör sig på. Men att försöka hela tiden sträva efter ett nytt jobb, partner, bostad t ex så kommer man bara bli besviken på att man trott att allt skulle bli frid och fröjd bara för att man bytt jobb, partner eller bostad etc.
Men insikten är att om man gör små förändringar som tex tankesättet, och attityd till problemet så kan man faktiskt automatiskt gödslat sin situation och gjort gräset grönare på sin egen sida.

Så med andra ord kan man förändra situationen med enbart ett Annat tankesätt. Och då har man sluppit trassel, besvikelser och framförallt så har man tagit första steget till att sluta fly från problemen. Flykt är oftast vad vi människor väljer som lösning och oftast så är den lösningen den sämsta i längden.
Visst finns det situationer då flykt är vad som behövs men i flesta fall så är det attityd förändring som krävs.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0