Goda frallor nu på höstkanten...Recept!
Goda frallor nu på höstkanten

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl
Russin om så önkas.
alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl
Garnering : Pensla med ägg och dekorera med vilka frön du vill. I mitt fall vart det sesamfrön och solrosfrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten.
När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.
alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl
Garnering : Pensla med ägg och dekorera med vilka frön du vill. I mitt fall vart det sesamfrön och solrosfrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten.
När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.
Häll i russinen när degen fortfarande är lös så de sprider sig lättare i degen.
Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över solros frön och lite flingsalt.
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, vi gjorde större frallor och de behövdes gräddas något längre.
Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över solros frön och lite flingsalt.
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, vi gjorde större frallor och de behövdes gräddas något längre.

Kommentarer
Karin
Mums vad gott!
Svar:
Lisenlife
Zofie
Ser underbart gott ut! Ska allt testa att baka dessa! :)
Svar:
Lisenlife
Trackback